Skip to main content
Kaspert is gebouwd rond een modulaire architectuur. Elke module is een onafhankelijk functiegebied dat je aan of uit kunt zetten voor je organisatie. Als je een module uitschakelt, verdwijnt deze onmiddellijk uit de navigatie, maar je data blijft altijd bewaard. Als je de module weer inschakelt, herstel je de volledige toegang tot alles wat er eerder stond. Je beheert modules in Beheer (/admin) > Modules.

Beschikbare modules

Een module inschakelen

1

Open Beheer > Modules

Navigeer naar /admin en klik op het tabblad Modules.
2

Schakel de module in

Klik op de schakelaar naast de module die je wilt inschakelen. Als je plan de module omvat, activeert de schakelaar onmiddellijk en verschijnt er een bevestigingstoast.
3

Vind de module in de navigatie

De module verschijnt onmiddellijk in de bovenste navigatiebalk. Je hoeft de pagina niet te vernieuwen. Je kunt meteen aan de slag.

Een module uitschakelen

1

Open Beheer > Modules

Navigeer naar /admin en klik op het tabblad Modules.
2

Schakel de module uit

Klik op de actieve schakelaar naast de module. Deze schakelt onmiddellijk uit.
Het uitschakelen van een module:
  • Verwijdert de module uit de navigatiebalk voor alle gebruikers in je organisatie
  • Verwijdert geen enkele data. Alle transacties, ledenrecords, onkosten en bestellingen blijven opgeslagen
  • Kan op elk moment ongedaan worden gemaakt door de module weer in te schakelen

Moduletoegang per rol

Admin

Admins hebben volledige toegang tot alle ingeschakelde modules. Ze kunnen transacties lezen en schrijven, leden beheren, onkosten goedkeuren en module-instellingen configureren.

Lid

Leden hebben beperkte moduletoegang, ongeacht welke modules zijn ingeschakeld. Ze kunnen het kasboek in alleen-lezen modus bekijken en onkostenverzoeken indienen via de publieke Onkosten-link. Ze hebben geen toegang tot Betalingsopvolging, Verkoop-instellingen of Leden-adminpagina’s.

Modules en planlimieten

Sommige modules zijn alleen beschikbaar op bepaalde plans. Als een module een hoger plan vereist dan je huidige, wordt de schakelaar weergegeven als uitgeschakeld met een badge Upgrade naast de modulenaam.
Als je je plan downgradet en het nieuwe plan een module niet meer omvat die momenteel is ingeschakeld, dan wordt die module automatisch uitgeschakeld. Je data blijft veilig bewaard, maar wordt ontoegankelijk totdat je je plan weer upgradet of de data handmatig verwijdert. Je ziet een waarschuwing met een lijst van modules die verloren gaan voordat je de downgrade bevestigt.
Inbegrepen modules: Kasboek, VerkoopHet Free-plan is ideaal voor kleine groepen die hun financiën willen bijhouden en een eenvoudige webshop willen runnen zonder abonnementskosten. Geavanceerde functies zoals betalingsopvolging, onkostenbeheer en ledenadministratie vereisen een betaald plan.
Kies jaarlijkse facturering in Beheer > Abonnement om ongeveer twee maanden gratis te krijgen op elk betaald plan (ongeveer 17% korting op het maandtarief).